Kánikula van? 7 érv a citromos víz mellett

Kánikula van? 7 érv a citromos víz mellett

Kanikula

Amellett, hogy a citrom gazdag C-vitaminban és felfrissít, az ételeknek is nagy barátja: húsok és saláták alapvető ízesítője. Számos pozitív hatása van életünkre, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy bár savanyú az íze, a citrom lúgosít.

A magyar lakosság nagy hányada küzd savas refluxszal, vagyis a nyelőcsőbe visszaáramló gyomorsav bántalmaival. Ezt a kellemetlen jelenséget elsősorban étkezési szokások megváltoztatásával és egyes élelmiszerek - mint a szénsavas italok, a vörös húsok - elhagyásával vagy mérsékelt fogyasztásával lehet ellensúlyozni. Illetve, tudatos táplálkozással: lúgosító zöldségek, gyümölcsök gyakori fogyasztásával. Ilyen a citrom.


De mire jó a citrom?


1. Lúgosít - reggelente egy nagy pohár víz fél citrom levével és garantáltan helyrebillen a sav-bázis egyensúly a szervezetben.

2. Erősíti az immunrendszert - 100 gramm citromban 52 milligramm C-vitamin található. A C-vitamin immunrendszer-erősítő.

3. Remek vitamin és ásványi anyag forrás: P-vitamin, foszfor, szelén, magnézium és kálium forrás, magnéziumból 25 milligramm van 100 gramm citromban.

4. Csökkenti az éhségérzetet.

5. Kalóriaszegény, ezért segít a fogyásban.

6. Máj- és vesetisztító hatása van.

7. Bőr- és vértisztító hatású.


Forrás: delmagyar.hu

Amennyiben hírlevelünk elnyerte tetszését, akkor kérjük kedvelje (like) oldalunkat a Facebookon: 

 Halmy Telepi Patika


megosztás
AKCIÓS termékeink Termékcsomagok Kedvezmények Gyógyszerinformációk

Hírlevél

Biztonsági kérdés

Feliratkozás

Online tanácsadás

Jelenleg nem érhető el.
A következő tanácsadás kezdete:
2017-07-21 08:00:00